Kiezen voor een lichte of donkere vloer?

Kiezen voor een lichte of donkere vloer?

Licht is het mooiste meubelstuk in de ruimte.

Toch is het erg fraai om juist voor een wat donkere vloer te kiezen. Maar wat doet dat dan voor je interieur? Zo’n nieuwe vloer bepaalt voor een groot deel de sfeer in je woning, vandaar dat je hier goed over na moet denken. Om je hierin te ondersteunen wil ik je wat adviezen geven.

Ik zal niet ingaan op de diverse materialen, dit bewaar ik voor mijn volgende blog. Voor nu beperk ik me puur tot de kleur van de vloer.

In principe geldt dat ruimtes er groter uitzien met een lichte vloerbedekking dan met een donkere. Als de betreffende kamer dus klein is en optisch aan ruimte moet winnen, kun je beter een lichte vloer overwegen.

Lichte vloeren zorgen voor helderheid – zeker als daarnaast de muren in bijpassend lichte kleuren worden geschilderd. Toch zijn niet alle varianten van ‘licht’ hetzelfde. Terwijl lichte houtkleuren als tijdloos te boek staan, hebben vloeren in witte optiek een bijzonder cleane look. Ze worden vaak gecombineerd met trendy interieurstijlen zoals Scandinavisch of Shabby-chic. Met kleurrijke meubels en accessoires, zoals bij een retro-look, wordt een al te steriele of kille ambiance voorkomen.

Donkere vloeren met houtdessin zorgen voor een warme sfeer en geven ook grote kamers een knusse uitstraling. In combinatie met lichte muren en woonaccessoires ontstaat een mooi contrast. Met donkergrijze of zwarte vloeren maak je een bijzonder statement. Deze vloeren staan voor luxe en elegantie.

Tip: een zwarte vloer is erg vlek en vuil gevoelig, dat betekent dat je er heel snel stof en vuil op ziet liggen. Nu is dit eenvoudig met een stofzuiger te verwijderen maar ik wil je toch waarschuwen!

bron: meister.com www.quick-step.nl