PVC vloeren

14

Voordelen van een PVC vloer

Stroken en tegels van PVC zijn een slijtvaste en sterk verbeterde versie van het oude ‘zeil’ van de rol. Deze vloer is er in 2 varianten. Bij de eerste is het PVC (ook wel ‘vinyl’ genoemd) verlijmd op een stabiele composiet of HDF drager met kliksysteem. Deze vloeren worden ‘zwevend’ gelegd. De tweede versie bestaat uit massieve PVC-stroken die op de ondergrond worden verlijmd. Deze moet daarvoor altijd worden geëgaliseerd. Het PVC is afgewerkt met een doorzichtige duurzame PU-beschermlaag. De vloeren voelen warm aan en zijn zeer geluidsarm; ook naar je benedenburen toe. Bij de ‘zwevend’ gelegde versie is hiervoor wel een speciale ondervloer nodig. PVC is uitstekend geschikt voor op vloerverwarming en –koeling én zeer waterbestendig. Vooral de verlijmde versie kan prima in natte ruimtes als keukens en badkamers. Qua design kun je kiezen uit vele tientallen zeer natuurgetrouwe hout- en steendecors in diverse formaten.
3

Lijm PVC

De lijmvariant is ± 2,5 mm dik en uitermate geschikt voor vloerverwarming. De vloer wordt verlijmd op een geëgaliseerde ondergrond. Het materiaal (PVC) en de lijm zorgen ervoor dat de warmte goed geleid. Zo heb je een optimaal rendement waarmee je flink wat energie kan besparen. Dit zijn dunne stroken van ongeveer 4mm PVC.  Met deze manier van leggen ontstaat er geen akoestiek en ligt de vloer muurvast.

Even Kort

 • Laten leggen door een professional
 • De vloer is dunner en kan direct op een
  geëgaliseerde ondergrond gelegd worden
 • De lijmvariant geleidt warmte nog beter dan de clickvariant door direct verlijming op de ondergrond, dus de beste oplossing
  voor vloerverwarming
 • De planken zijn in meerdere richtingen te
  leggen
4

Click PVC

Deze PVC is va. 4 mm dikte. Het click systeem zit in de PVC onderlaag.  Wij plaatsen deze vloer op een ± 2,5mm rubbere ondervloer voor een optimale stabilisatie en geluid reducering.
LET OP! wij passen enkel de PVC click toe als deze gelaagd is op een harde kern. Hierdoor blijft de Click altijd op spanning waardoor er geen naden ontstaan tussen de planken.

Even kort:

 • Het is mogelijk zelf jouw vloer te leggen
 • Geschikt voor vloerverwarming
 • De vloer kan gemakkelijk verwijderd en meegenomen worden

 

2

Onderhoud van PVC

Vanzelfsprekend heb je langer plezier van een beter onderhouden vloer. Onze vloeren hebben een PU-beschermlaag en zijn daarom erg slijtvast. Toch kun je met goed onderhoud de levensduur aanzienlijk verlengen.

Stof wissen met een stofzuiger (zacht mondstuk) zal vaak voldoende zijn. Wekelijks kun je de vloer reinigen met een dweil of wismop. Gebruik hiervoor een oplossing van lauw water alleen de Bartels Parket PVC-Cleaner.

Wanneer gebruik wordt gemaakt van een reinigingsmiddel, altijd de vloer na reinigen met schoon water. 

Het plaatsen van een goede schoonloopmat* draagt bij aan het reduceren van ingelopen vuil.

Plaats goede zonwering. Zonwering draagt bij aan het behoud van uw vloer

Voorzie meubelen van goede bescherming,   https://www.floorfriendly.nl/Hiermee voorkomt u  krassen bij het verschuiven. 

Schuif niet met meubels maar til ze op.

Pas op met chemicaliën of reinigers met een hoge ph-waarde, deze kunnen het pvc aantasten. 

Gebruik geen stoomreiniger. De hitte van de stoom kan uw vloer aantasten.

*verkrijgbaar bij Bartels Parket & WONEN